smart-tallerkenraekke

Tallerkenrække er her for at blive

En tallerkenrække føjer noget helt specielt til hjemmet. Den konnoterer svundne tider og tradition, men kan også rumme fornyelse og nytænkning. Man kan altså både bruge sin tallerkenrække til tallerkener, men man kan også bruge den til andre sjove ting, man har lyst til at vise frem. For eksempel er der mange der er begyndt at bruge dem til bøger. Inde i børnesoveværelset kunne man have alle de bedste børnebøger hængende, eller inde i stuen kan man have sin digtsamling arrangeret til display i en tallerkenrække. Det kunne også være sjovt at bruge den som avisholder eller til et tidsskrift, man abonnerer på. Måske man også har samlet på langstilkede blomster gennem årene, ved at hænge dem op til tørring og nu synes, det kunne være sjovt at stille dem i sin tallerkenrække, så det næsten kommer til at ligne et bed af tørrede blomster, dvs. af minder fra de stunder tilknyttet blomsterne. Det er vitterlig et spørgsmål om smag og fantasi.

Tallerkenrække i klassisk og retro design

Den klassiske tallerkenrække består af to rækker til tallerkener samt en lille hylde for neden, hvor man kan opbevare, hvad man har lyst til. Det kan måske være underkopper eller kopper. Det kan også være noget helt andet, hvis det ikke er tallerkener, man er opsat på. Modellen er retro i den forstand, at den er gammel og egentlig tidsløs. Men man kan også få andre variationer over modellen, som ligeledes spiller på retro-æstetikken, men f.eks. har skuffer under rækkerne i stedet for en hylde.
Tallerkenrækker er smadder gode til at skabe kontrast mellem det gammeldags og moderne, f.eks. i kombinationen af en tallerkenrække sammen med Kähler-fade eller et ensemble af grafisk smukke boligmagasiner som Wallpaper.
Ligesom en tallerkenrække kan bruges til alt muligt, kan den også kombineres med andre modeller. Det er virkelig et legemøbel, hvor man kan få lov til være kreativ med, hvordan det skal bruges.

tallerkenraekke

Skab et hyggeligt miljø med en tallerkenrække

Lige som en reol fyldt med bøger kan få en stue til at virke varm og hyggelig, og være med til at skabe et imødekommende og personligt miljø, kan en gammel klassiker som en tallerkenrække have samme effekt. Før i tiden hang en tallerkenrække i køkkenet, og var et funktionelt møbel til opbevaring af tallerkener, så de var let tilgængelige i hverdagen. En tallerkenrække kunne endvidere visse steder ses som en udstillingsanordning, hvor hjemmets pæne service var sat op som pynt. Ikke desto mindre har en tallerkenrække, ud over det funktionelle, også før i tiden haft en dekorativ og miljø skabende effekt. Men tider skifter, og tallerkenrækken røg på loppemarked. Her blev den opkøbt og afsyret af de unge i 60erne, og fik i sin genfødsel blandt andet til dekorativ opbevaring af tidsskrifter og bogreol.

En tallerkenrække er til andet end tallerkner

Om din nye tallerkenrække bliver sat op i køkkenet, i stuen, på børneværelset eller sågar på badeværelset, vil den indbyde til at skabe personlighed, hygge og orden. I køkkenet kan den udover de klassiske tallerkner fyldes op med kogebøger, fade, skærebrædder og meget mere. I stuen vil en tallerkenrække være en funktionel opbevaring af magasiner og blade, bøger, plader, cd’er eller billeder. Eller helt klassisk, fyld din tallerkenrække med de musselmalede tallerkner du arvede af din bedstemor. Er der en vandret reol integreret i din nye tallerkenrække, kan den oplagt bruges til nips, kunst eller andre klenodier. På børneværelset er en tallerkenrække oplagt til børnebøger, spil eller sågar skolebøger. Og hvad skal den så rumme på badeværelset? Sammenrullede håndklæder, krukker og flasker, eller forskellige dekorative genstande. Mulighederne men en tallerkenrække er mangfoldige, og en ting er sikkert, en tallerkenrækken vil altid skabe miljø og personlighed i et hvert rum i hjemmet.

Hvad mange ikke ved er, at en tallerkenrække kan erhverves uden at skulle opsøge et antikt loppemarked.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.