Tagrende

Tagrenderne tager skade, hvis de ikke bliver renset

Som husejer er der mange ting, man skal tage højde for i forbindelse med ens bolig. Langt de fleste huse har tagrender, der er en vigtig del, der beskytter både dig og din bolig. Dog sker det i forbindelse med årstidernes skifte, at blade, grannåle, mos og andre sjove ting ender i dine tagrender.
Dette vil forårsage en prop, der i sidste ende vil få tagrenden til at flyde over de mest irriterende steder når efterårets og forårets regnvejr sætter ind. Det er aldrig sjovt at få vand i hovedet når man stiger ud af bilen eller skal låse hoveddøren op, dog kan både tagrenderne og husets yderstruktur også tage skade.

Det er derfor vigtigt med jævnlig tagrenderens, for at sikre, at selve tagrenderne ikke bliver møre og går fra hinanden eller revner, og for at sikre at vand der flyder over ikke rammer husmuren og derved kan gøre mørtel og fundamentet mere porøst.

Problemer der oftest opstår, hvis ikke man planlægger tagrenderensning

Som før nævnt kan det gå udover både mure og fundament, hvis tagrenderne flyder over i en længere periode uden at man gør noget ved problemet. Dog kan man også opleve skimmel på indersiden af sine mure, hvis regnvandet i længere tid har stået lige ind på muren og fået denne til at revne.

Derudover ses det ofte, at der dukker alger op på ydersiden af ens husmure, hvis tagrenderne revner grundet manglende rensning og der derved står stråler af vand lige på, når det regner. Sidst men ikke mindst, kan det gå ud over dine udendørs lamper, hvis du f.eks. har installeret disse på husmuren omkring døren.

Hvis vandet fra overfyldte tagrender finder vej ned til lamper og lygter, kan disse kortslutte, hvilket ikke blot er spild af penge, men også brandfarligt.
Kortfattet kan problemer grundet manglende tagrenderens listet på denne måde:

  • Dine tagrender skal oftere udskiftes grundet huller og revner
  • Du risikerer frost- og fugtskader på både ydermurene og tagkonstruktionen
  • Ophobning af vand omkring soklen kan gøre fundamentet og murene porøse
  • Du risikerer algeangreb, mosgroede vægge og skimmel

Tagrenderens kan klares mens du ikke er hjemme

Det smarte ved tagrenderens, hvis man altså bestiller det hos en professionel, er at man slet ikke behøver at være hjemme. De fleste virksomheder, der sørger for at rense ens tagrender for snavs, blade, mos og andre ting, har en støvsugerlignende ting, der føres igennem lodrette og vandrette tagrender.

I forbindelse med denne ’støvsuger’ er der monteret et kamera, der gør, at den professionelle handyman kan følge med, hvad der sker i forbindelse med rensningen og samtidig kan der tages billeder som dokumentation for deres arbejde.

Disse billeder vil du få tilsendt på e-mail, så du med egne øjne kan se hvor omfangsrigt problemet var, og hvordan det færdige resultat ser ud efter en grundig rensning. Som tommelfingerregel kan man indhente tilbud om rensning af minimum 25 meter tagrende, svarende til et helt hus i ét plan, derudover skal man oftest betale pr. ekstra rensede meter.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.