vitrineskab

Smarte vitrineskabe til hjemmet

Den store samling af det gamle spisestel fra bedstemor kommer bedst til sin ret i et lækkert vitrineskab med flotte glaslåger. Men det behøver da naturligvis ikke kun at være arvestykkerne, der skal trone i vitrineskabet. Det kan også være, at du selv har samlet på et flot spisestel i lang tid, som betyder noget helt særligt for dig, så er det da også mest pasende, at det står på en helt særlig plads i dit hjem. Eller måske har du eller din samlever noget andet, der fortjener at trone fra en af de bedre pladser i jeres bolig. Det kan eksempelvis være smukke vinglas. Eller den store DVD-samling, som I er så stolte af at have.

Find et smart vitrineskab der passer lige til dig og din bolig

Det er simpelthen noget af dét, der er så genialt med vitrineskabe; de egner sig til det hele og passer ind i hvert et hjem. Derudover kan du selvfølgelig også finde smarte vitrineskabe, der ikke nødvendigvis er med låger af glas, men derimod kan de også være af træ, så man kan skjule dét, der gemmer sig bag lågerne. Det er jo ikke alle, der har lyst til at alle skal kunne se, hvad man har af ejendele. Det kan eksempelvis være meget praktisk for dem, der har tendens til at rode en del.

Det smarte ved vitrineskabe er, at de findes i mange variationer

Om du så kun har et mindre hjem og derfor måske ikke så meget plads at gøre godt med, så har du jo stadig brug for nogle steder, hvor du kan opbevare dine sager. Og vitrineskabe kommer både som skabe, der går fra gulvet og i den højde, der nu er passende; eller som vægskabe, så der netop ikke optages for megen gulvplads i det lille hjem.

Elegante vitrineskabe kan pynte i alle rum i din bolig

Nogle gange sker fornyelse ikke af sig selv. Nogle gange forfalder ting simpelthen, hvis man ikke gør noget aktivt for at undgå det. Det er også tilfældet med ens bolig. Indretningen ændrer ikke sig selv. Ofte har tingene været på den samme måde lidt for længe. Måske gør det ikke så meget, men nogle gange kan det være ganske kedeligt. Her kan et ganske simpelt trick friske din bolig op. Du behøver ikke gå helt amok i dyre investeringer, såsom designermøbler, nyt gulv, tag eller noget helt tredje. Nej, hvis du bare har brug for at pifte din boligindretning lidt op, så kan et vitrineskab faktisk gøre det.

Få nemt overblik med glaslåger

Det er både elegant og fint, og det går aldrig helt af mode. Det er simpelt, men alligevel charmerende. Derfor passer det også til enhver bolig. Og det kan også pynte i ethvert rum. Så hvad end du er træt af stuen, køkkenet, badeværelset eller soveværelset, så er vitrineskabet svaret. Hvis du for eksempel har brug for at forny dit soveværelse, så kan vitrineskabet sagtens gøre jobbet. Vitrineskabet har som bekendt mange små hylder, som du kan fylde med søde ting, der passer til soveværelset. Det kan være billeder, natcremer og sådan.

Vitrineskabe pynter og pryder

Hvis du vil pifte køkkenet op, kan du bruge vitrineskabet til at opbevare dine krydderier på fancy vis. På den måde bliver skabet både praktisk og lækkert at se på. I badeværelset kan du bruge det til at opbevare dine parfumer og flotte toiletsager. Og i stuen kan du opbevare hvad som helst i skabet. Ligegyldigt hvad vil vitrineskabet pynte i ethvert rum. Det er både en billig og nem måde at forny sin bolig på. Et vitrineskab passer desuden til enhver bolig, især fordi det findes i mange forskellige varianter. Derfor er der helt sikkert også et, som passer til netop din bolig.

vitrineskab

Vitrineskabe er enormt flotte møbler og passer godt til køkkenet

Der er mange grunde til, at vitrineskabe er pænere end andre skabe. En af grundene er for eksempel, at vitrineskabe både kan fås antikke og nye, hvilket vil sige, at der er noget mere råderum for dig, der ønsker dig et vitrineskab. Du kan gå på opdagelse hos en marskandiser, eller du kan købe et vitrineskab fra nyt, eventuelt fra IKEA eller ILVA.

Hvad er det, der er så specielt ved vitrineskabe?

Desuden er noget af det smarteste ved vitrineskabe, at du som regel selv kan bestemme, hvor mange hylder, du ønsker, der skal være i dine vitrineskabe. Dette åbner op for muligheden for, hvad du vælger
at sætte ind i dem.

Slutteligt har vitrineskabe nogle enormt flotte forsider, som er prydet af en glasfacade, der både ser flot ud og som samtidig også gør, at du kan se indersiden af vitrineskabe. Du kan altså se de ting, som du vælger at sætte inden i skabene, og det kan du udnytte til din fordel ved blandt andet at putte dit flotteste service derind eller noget helt andet.

Vitrineskabe sikrer charmen i dit hjem

Der er mange årsager til, at vitrineskabe er enormt smarte at have i hjemmet. Det kan for eksempel være en god idé at købe et vitrineskab til køkkenet, fordi et vitrineskab, med sit store, flotte glasparti, kan huse en masse af dit noget finere service, som du måske godt selv kan lide at kigge på, eller som du vil have, at dine gæster skal kunne se. Desuden er vitrineskabe ideelle til køkkenet, fordi de er så pæne, som de er. Køkkener kan tit se en smule industrielle eller kedelige ud, og derfor er det smart at gøre netop det værelse pænere ved at købe nogle flotte skabe, tallerkenrækker eller andre ting, der kan pifte værelset lidt op. Det behøver ikke nødvendigvis at være vitrineskabe, men det er ikke en helt dum løsning.

Vitrineskabe til det du ikke skjuler

Husker man tilbage til de gode gamle 70’ere, hvor alt ting skulle være gult og brunt, så kan man sikkert også huske ABC reolen, som med sine træstænger stod og pyntede i stuens fine farver. Uanset om det var en ABC reol, så var det praktisk at have reoler og skabe i stuen til at gemme alle forskellige porcelæn og andre ting, som man bruger til gæster og selskaber. Møblerne gik også nærmest i et med de andre farver og forsvandt dermed lidt i farverne. 70’erne kan godt have sin charme, og der var da også vitrineskabe på det tidspunkt og her var det lidt mere fint at have sådan en og den skilte sig ud blandt de andre møbler. Med deres glasdøre og store display dannede de rammen for de fine ting, som skulle vises, det kunne være billeder og det gode porcelæn der stod fremme. Man så sjælendt et vitrineskab som var fyldt med papirer og andet metamateriale som blot skulle placeres et sted. Der var dog nogle som selvfølgelig også benyttede skabene til deres papirer og lignende ting og sådan er det.

Skab plads med et vitrineskab

I dag er vitrineskabe stadig noget som står ud i ens hjem og de har en markant plads, hvor man rigtig kan nyde de fine ting man har. Derudover findes de som standard i hvid og sorte farver, men man kan selvfølgelig få en i alle de farver man nu skulle ønske sig. Men det sikre farver som hvid, sort og almindelig træfarve, er et sikkert hit og i dag ser de rigtig flotte ud med lakmaling, hvor de får et ekstra lækkert look.

Så er du på udkig efter et stort skab som skaber hygge og charme, så er et vitrineskab helt sikkert et godt bud.

Vitrineskabe er vinduer til små vidunderlige historier

Vitrineskabe er vidunderlige at have i hjemmet. Vitrineskabe gør det nemlig muligt at opbevare og udstille på en og samme tid. Hvad skal det betyde? Det skal gerne kunne betyde, at vitrineskab gør det muligt at inkorporere det opbevarede i selve indretningen af hjemmet. Det kan være hensigtsmæssigt at indrette hjemmet sådan, hvis man har genstande, som man gerne vil have vist frem. Disse genstande kan samtidig også være genstande, som man allerhelst ser opbevaret sikret fra små pilfingre.

smart vitrineskab

Opbevaring og udstilling

Det er ganske muligt både at opbevare genstandene og lade dem udstille på den skønneste måde. Vitrineskabe er nemlig skabe med glasflader, der gør det muligt at komme i kontakt med genstandene. Med blikket lader man sig hvile i genstandenes skær. Man er simpelthen i kontakt med sin omverden på en anden måde end den gængse. Denne måde er ganske anvendelig, hvis man har et æstetisk sind, der gerne vil i en form for kontakt med det udstillede. Det har de fleste. Og de fleste af vores genstande i hjemmene er tegn på historier. De bærer i sig minder og erfaringer, som vi gerne vil kunne komme i kontakt med på daglig basis. Mennesket er selvfølgelig meget mere end minder. Men det er i netop denne dialektik, denne vekslen imellem nu og fortid, at der lader sig bearbejde en fortid og en nutid.

De historiske rammer

Vitrineskabe er altså med til at gøre en slags bearbejdning mulig. Vitrineskabe gør det nemt at komme i kontakt med denne verden af forskellige genstande. Ligesom også skabene i sig selv begynder at tage en form for historie på sig. Alt er kort sagt historie. Det er det, der gør det hele spændende og interessant. Med vitrineskabe får man rammerne omkring de personlige fortællinger, som vi omgiver os med til dagligt.

Et vitrineskab giver ekstra plads

For mange danskere, så skal møblerne i ens hjem gerne både være praktiske og samtidig kunne skabe lidt personlighed i forhold til hjemmets ejer. Et vitrineskab giver både gode muligheder for opbevaring, men også mulighed for at sætte et personligt aftryk på indretningen og udsmykningen. Vitrineskabet er ikke bare til opbevaring af service og glas. Det bruges også til udstilling. Måske vil du vise din samling af porcelæn frem eller måske børnenes første legetøjsbil. En af fordelene ved skabet er, at man kan gøre det til en personlig del af indretningen i sit hjem.

Flere forskellige former for vitrineskabe

Vitrineskabet er med årene også blevet brugt til andre former for opbevaring. Nogle har måske brugt et vitrineskab til at opbevare ens dvd- eller cd samling, da man på den måde kan opbevare dem, så man samtidig nemt kan finde den dvd eller cd, som man leder efter. Vitrineskab kommer af det franske ord vitre, som betyder en glasplade eller en rude. Man kan derfor også kalde det et glasskab. Et vitrineskab kan være lavet af mange forskellige materialer. Mange gange er det lavet af træ, da det i mange hundrede år har været det materiale, man har brugt til at lavet møbler ud af. Denne tradition er også fortsat med vitrineskabene. Dog kan de også være lavet af metal eller et plastikmateriale.

Skaber overblik

Der er forskel på, hvilken stil et vitrineskab har. Nogle skabe er lavet i et meget moderne design, hvor det er et simpelt skab af træ med hylder, hvor der er skabslåger på af et helt stykke glas. Dermed fungerer lågerne også som vinduer, hvor man kan se hele indholdet af skabet. Et mere traditionelt design kan være et træskab med udskæringer og afrundinger på sider og kander, og hvor lågerne er lavet som dannebrogsvinduer med sprosser, så man har flere små stykker glas i en låge.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.