Køkken

Sådan organiserer du nemt og hurtigt dit køkken

“Mad er vejen til hjertet”, og derfor er køkkenet også et af hjemmets vigtigste rum. Men god madlavning kræver godt værktøj. Køkkenknive, potter og pander kan hurtigt hobe sig op. Det kan være svært at få plads til det hele, og når rodet bliver for meget, kan det nemt blive en sur fornøjelse at lave mad. Det kan virke en smule uoverskueligt at gå i gang med at organisere hele køkkenet, men det behøves det slet ikke at være. Ved at følge fire simple steps kan du uden besvær få styr på dit køkken.

Sorter ud i det, du ikke bruger

Første skridt mod et organiseret køkken er at få ryddet op og smidt ud. Det kan virke banalt, men om ikke andet er det super effektivt. Overvej om du virkelig har brug for otte forskellige ovnfaste fade, eller en ismaskine som bliver brugt en gang hver andet år. Hvis du virkelig ikke kan nænne at smide det ud, så kan du nøjes med at gemme det væk på loftet. Det vigtige er ikke at have ting, der står og samler støv. Du skal skabe plads til de ting, du rent faktisk bruger.

Kategoriser efter behov

Overvej hvilken ting du bruger mest, når du går i køkkenet. Måske du bager meget eller laver smoothie med blenderen hver morgen? Placer de ting du bruger allermest i dagligdagen på dine primære hylder – altså de hylder og skabe som er placeret i øjenhøjde. Placer dem forrest på hylden så du nemt kan finde dem frem. De ting du bruger mindre, dem gemmer du væk på de øverste og nederste hylder.

Ryd dine overflader

I køkkenet skal der laves mad. Det går derfor ikke at have paletter og kaffedåser stående på køkkenbordet. De optager alt pladsen og får hurtigt køkkenet til at fremstå rodet. Har du svært ved fuldstændig at rydde alle overflader? Så nøjes med kun at have det højst nødvendige stående fremme.

Skab mere plads med kroge og knivmagneter i egetræ

Hvor får du nu plads, til alt det der før stod på køkkenbordet? Det findes der en simpel og enkel løsning på. Du kan skabe ekstra opbevaringsplads i køkkenet ved at udnytte de tomme vægge. Du kan for eksempel ophænge et par kroge til krus, hylder til kaffedåserne eller et rør til at hænge pander og paletknive på. Der er masser af muligheder, og det er kun kreativiteten, som sætter grænser. Men hvis du ikke lige kan overskue at gå i gang med det helt store gør-det-selv projekt, så tilbyder mange interiørbutikker en færdiglavet løsning. Du kan blandt andet finde nogle fede knivmagneter i egetræ til væggen. De fås i flere forskellige farver, og det enkle design passer perfekt ind i ethvert køkken. Det er et must have at have en knivmagnet i egetræ. Når du har dine køkkenknive lige ved hånden, så bliver det nemlig meget nemmere og hurtigere at lave mad.

Det gennemgående tema er kort sagt effektivitet. Hvis du bare har det i tankerne, når du begynder at organisere køkkenet, så skal det nok gå.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.