puder

Puder skal både pynte og være behagelige

Det er meget forskelligt hvilken opfattelse folk har af hovedpuder. For nogle er en hovedpude den vigtigste ting i hele soveværelset, fordi det er den ting der gør, at man ligger godt om natten. Rent faktisk er hovedpuden så vigtig for dem, at de ikke kan tage på ferie uden den, fordi de ikke kan sove med andre typer hovedpuder. For andre er en hovedpude ikke så vigtig. De har naturligvis brug for en hovedpude, men om det lige er den ene eller anden pude, gør ikke det store. Men puder er ikke bare noget, som skal kunne give støtte til nakken. Puder er nemlig også noget, som mange bruger til pynt, fordi det er med til at skabe en hyggelig stemning.

Brug pengene på den pude du sover med

Som de fleste sikkert har oplevet, er der dog stor prisforskel på puder. Men det er vigtigt, at man er klar over, hvor vigtig en hovedpude er for nattesøvnen. Derfor skal man ikke spare på den hovedpude, som man sover med om natten, mens man sagtens kan nøjes med billigere hovedpuder, hvis de bare skal bruges til pynt. Der er nemlig ingen grund til at bruge mange penge på en hovedpude, der bare skal stå på en sofa.

Sy selv betræk til dine puder

Hvis man gerne vil have lov til at sætte sit eget præg på alle hovedpuderne, er der dog også rig mulighed for dette. Man kan nemlig sagtens købe en god hovedpude og efterfølgende sy et betræk, som man synes er flot. På denne måde vil man også kunne sørge for, at hovedpuderne kommer til at ligne hinanden i hele huset. Det kan være en god ide, at købe puder i forskellige størrelser, da dette vil skabe lidt variation i hjemmet.

Fordele og ulemper ved en pude med naturfyld

Hovedpuder kan fås med et væld af forskellige slags fyld, og man er i de senere år gået videre fra fyld af naturlige ting såsom fjer og dun til fyld af små fiberkugler, latex og skumgummi. En pude med naturfyld er for manges vedkommende bare det, man sværger til, da man altid har gjort sådan, men det kan faktisk være en fin idé at overveje at skifte sin pude med fjer ud. Læs mere om de mange forskellige fordele og ulemper ved at bruge en pude med naturligt fyld.

pillows photo

En pude med naturfyld er fleksibel og naturlig

Det vigtigste at nævne i forbindelse med en pude med naturfyld er, at den kan formes stort set, som man foretrækker den. Uanset om man sover på siden, ryggen eller maven, kan man selv forme sin pude på en måde, så den giver den optimale støtte til nakke, ryg og lænd. Sover man på ryggen, gælder det om samle fyldet, så man får en masse støtte under nakken fra sin pude. Omvendt giver en sovestilling på maven grund til at klemme ens pude så flad som muligt, så nakken ikke får en unaturlig stilling. Ofte er det dog bare et spørgsmål om at prøve sig frem, og man kan som regel nemt finde en måde, hvor ens pude giver den rette, uanset sovestilling.

Hovedpuder med naturfyld skal luftes og rengøres ofte

Af ulemper ved en pude med naturfyld er det selvfølgelig værd at nævne, at denne type pude kan give anledning til problemer, hvis man er allergisk over for husstøvmider. Er det tilfældet, kan det være meget bedre med en pude med fyld af kunstfiber eller skum, som er meget nemmere at rengøre. Ved man, hvordan man holder sin pude med naturfyld ren, kan man dog sagtens bruge den, selvom man lider af husstøvmideallergi.

En god hovedpude kan gøre din søvn bedre

En god nats søvn er noget af det vigtigste et menneske har brug for, for at fungere optimalt i hverdagen. Flere faktorer er afgørende for en god nats søvn, f.eks. type af seng, døgnrytme, kost og ikke mindst valg af hovedpude. Hovedets position når man sover, kan være en af de vigtigste hovedårsager til ondt i nakken. Derfor er det vigtigt, at gøre sig nogle overvejelser inden man vælger sin hovedpude.

Vælg den helt rigtige hovedpude

Hvilken slags hovedpude, der er bedst variere meget fra person til person. Først og fremmest skal en hovedpude give dig støtte, uanset om du sover på ryggen, maven eller siden. Derfor kan du starte med at tjekke om du vågner veltilpas om morgenen, uden smerter eller ubehag. Hvis dette er tilfældet, behøver du ikke bekymre dig om at skifte din hovedpude ud. Dog skal hovedpuder skiftes hver 2-3 år, dels pga. støttevnen men også af hensyn til hygiejne. Hvis du derimod vågner om morgenen med spændinger eller hovedpinde, vil det ofte være en god idé at skifte hovedpuden ud. Når man køber ny hovedpude, er det vigtigt at finde en hovedpude med nogenlunde høj fjerprocent. Det er vigtigt, idet at fjer er mere faste end dun, og dermed giver en mere optimal støtte til nakken. Desuden er det vigtigt at være bevidst omkring, hvordan du sover om natten, på siden, maven eller ryggen, da det betyder noget i forhold til hvilke hovedpude, du skal vælge. Få eventuelt nogen til at holde øje med, hvordan du agerer i løbet af natten.

Husk den rette vinkel på nakken

Hvis du har en belastet hverdag, hvor nakken udsættes for meget pres, vil du højst sandsynligt være mere sårbar, og dermed vil det være endnu vigtigere for dig, hvilken hovedpude du vælger. En god tommelfingerregel er som sagt, hvor tilfreds og komfortabelt du føler dig, når du vågner om morgenen. Vågner man hver morgen, fri for symptomer, kan man stærkt regner med, at man har valgt den helt rigtige hovedpude.

Hovedpuder er bestemt ikke noget man kun har for sjov

Der er desværre rigtig mange danskere som lider af dårlig, eller i det mindste bare forstyrret nattesøvn. Det er noget, som ikke kun er en belastning i løbet af natten, men som også har store konsekvenser for hvor godt man kan præstere løbet af dagen. Eftersom søvnen er påvirket af en række faktorer, kan det være vanskeligt hvad man skal gribe i, men en ordentlig hovedpude er et sted at starte. Sover man med de forkerte hovedpuder, kan det give anledning til megen uro, til gene for nattesøvnen.

Hoved -fyld eller -hvile?

Når man skal sove, er det altafgørende, at man ligger så komfortabelt som muligt, for overhovedet at have en chance for at falde i søvn. Dernæst, er det vigtigt, at man bevarer den samme komfort natten igennem, for ikke at blive forstyrret, så det kan resultere i at man vågner. Hovedpuder med rigtige dun er meget gode til at sørge for, at man har samme temperatur omkring hovedet natten igennem, samtidig med at de bløde dun giver støtte.

Er man mere udfordret end lige som så, når det kommer til at ligge rigtigt i løbet af natten, er det ikke sikkert at man nødvendigvis vil have bedst af at finde en hovedpude fyldt med dun. I dag kan man få et utal af forskellige puder i memory foam, og andet skum af naturgummi, som giver en anderledes, men mere intens støtte til nakke og ryg. Med den type hovedpuder, får du hovedet op på et leje, hvor rygsøjlen har større sandsynlighed for at komme til at ligge helt jævnt.

Moderne hovedpuder med skum kan være en stor mundfuld

For dem der sværger til den gode gammeldags hovedpude fyldt med bløde dun, kan det være en stor omvæltning, sådan at skulle skifte til nogle af de mere moderne puder med fyld af skum. Til dem findes der en god kombipude, som både har skum og dun, for at give dunenes blødhed, sammen med skummets evne til at holde formen.

By Nord puder er perfekte i sofaen eller sengen

Der er mange søde puder fra By Nord (foto cahetu.dk)
Der er mange søde puder fra By Nord

I lang tid har alting skulle være meget strømlinet og være fuldstændig i overensstemmelse med diverse livsstilsprogrammer, boligmagasiner og dameblade. Denne tendens har i et vist omfang ændret sig en smule. Det er blevet langt mere accepteret, og for så vidt også et udtryk for god smag, at indrette sig mere personligt og farverigt. Hjemmet er nemlig ens ”helligste”. Det er en base hvor man skal føle sig godt tilpas, og hvor man skal have rammerne til at restituere og komme i balance efter en lang dag eller en hård og travl uge. Det gør man bedst, hvis de ting man omgives af, er nogle ting der har betydning for en, eller måske fortæller en god historie. Det kan være en historie der har nogle positive associationer for en, og på den måde kan man få et lille smil på læben eller komme i godt humør, når man ser på disse ting. En blanding af moderne designmøbler, loppemarkedsfund og arvestykker er således ikke et særsyn længere.

Personliggør dit hjem

Der er mange mulige måder, hvorpå man kan skabe sig et personligt hjem og en hyggelig varm atmosfære. Man kan pynte sine vægge og stille forskellige små genstande på sine møbler. En anden måde man kan gøre det på, er ved at placere nogle flotte puder i sofa og seng. Det er meget oppe i tiden med mange puder. Kigger man i stort set et hvilket som helst boligmagasin, vil man kunne se, hvordan senge og sofaer er fyldte med puder.

By Nord puder

Hvis man er vild med puder, er det en god idé at tjekke By Nords puder ud. Der er mange forskellige slags med en masse forskelligartede motiver. Hovedsageligt bruger By Nord dyremotiver på deres puder, hvilket kan give massere af liv, når de placeres i for eksempel sofaen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.