spejlbassin

Minimalistisk havedesign med et unikt twist

Synes du din have er lidt kedelig og ensformig at se på? Vil du gerne prøve noget nyt og spændende med dit havedesign, uden at det bliver alt for overdrevet? Du har sikkert en masse fede drømme og ideer, men hvordan man lige gør det på den bedste måde, kan godt virke uoverskueligt.

At designe sin egen have kan godt være noget af en udfordring, og finde hoved og hale i hvad der er fedt og hvad der er for meget, kan godt være forvirrende. I de seneste år er det minimalistisk havedesign der fylder i de danske haver, og du kan i denne artikel finde en masse gode tips til hvordan du gør din have både moderne, minimalistisk og unik.

Bland det blå med det grønne

Hvis der er noget der kan bringe liv til en have, så er det et bassin eller et vandfald. Vand i bevægelse underholder øjnene mens man kigger ud over haven, og selv et bassin i stilstand skaber et behageligt brud i alt det grønne.

Synes du et standard bassin er lidt for kedeligt og gammeldags, kan du i stedet investere i et spejlbassin. Et spejlbassin er præcis hvad det lyder som – et bassin med et spejl i bunden, der giver dig en klar refleksion af bassinets omgivelser. Bassinet bliver næsten en form for synsbedrag, der som alle andre spejle, får haven til at virke større og næsten kan komme til at se ud som en indgang til en anden verden, ”Alice-i-Eventyrland” -style.

Et spejlbassin vil helt sikkert bringe en unik og moderne kant til din have, der kan fungere som et lækkert samtaleemne næste gang du viser gæster rundt ude i haven. Spejlbassiner kan fås i mange forskellige størrelse, så ligegyldigt om du har en stor eller lille have, vil du helt sikkert have plads til et spejlbassin et sted. Du kan købe det her.

Haven er ikke kun til pynt

Det er vigtigt at du ikke kun ser haven som et sted du kan fylde op med nipsting og andre pyntegenstande.

Haven er ligeså meget et sted til socialt samvær, så fyld den hellere op med lækre siddepladser og spændende ting at kigge på, mens du spiser aftensmad eller frokost i det fri. Det er fx meget populært at placere fodrehuse el.lign. rundt omkring i haven, så dig og eventuelt dine børn, kan holde øje med den familie af fugle der forhåbentlig bosætter sig ude i jeres have.

Ved heller ikke at fylde din have til renden med diverse planter og buske, kan du have masser af plads til at fejre konfirmationer, fødselsdage eller guldbryllupper i egen have, så i spare på lejen af et forsamlingshus el.lign.

Så skal du til at designe din have, så tænk gerne i terrasse muligheder, hyggelige kroge man kan sidde og læse i eller et skyggende lysning der vil være perfekte til at lave grillmad i om sommeren.

Haven er en forlængelse af dit hjem og et værested ligeså vigtigt som din stue eller dit soveværelse.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.