spisebord

Mangler du og resten af familien et nyt spisebord?

Når familier rundt om i de danske hjem skal mødes til hygge og socialt samvær, så sker det typisk omkring spisebordet. Det er derfor et møbel, der har stor betydning, og som mange bruger lang tid på at finde; for man vil jo gerne købe det rigtige første gang. Et godt spisebord skal derfor kunne holde til at blive brugt, og det skal være stort nok til at hele familien kan samles.

Et spisebord, der kan modstå det meste

Alle forældre med små og store børn ved, at et godt spisebord skal kunne holde til noget og skal kunne modstå den til tider hårde brug. Hvis du leder efter et spisebord, der kan modstå både ridser og skrammer, så kan du med fordel se efter et spisebord i træ med laminatoverflade. Denne overflade kan nemlig ved hjælp af en solid nanobehandling holde både ridser og slitage væk, og det vedligeholdes med en simpel våd klud. Denne type bord er således skabt til børnefamilien med den travle hverdag.

Et spisebord, der kan samle hele familien

En familiemiddag med både mor, far, børn, mostre, onkler og bedsteforældre kræver naturligvis et spisebord, der kan rumme mange personer. Det er dog ikke altid praktisk at have et stort spisebord, og slet ikke i hverdagen, hvor det godt kan komme til at stå og fylde det meste af spisestuen. Men hvis du gerne vil have et spisebord, hvor der er plads til alle, men ikke fylder i hverdagen, så er det heldigvis muligt. Et spisebord med udtræksplader er nemlig løsningen på dit problem, og det kan fås i alverdens udgaver og i forskellige træsorter. Du kan således købe et spisebord med god plads, hvor du desuden ikke behøver gå på kompromis med udseendet. Hvis du til gengæld ikke er interesseret i at minimere din spisebordsplads i dagligdagen, så findes der naturligvis også spiseborde i forskellige længder, som giver hjemmets indretning et betydeligt løft.

Saml familien omkring en flot spisebord

Møbler er noget af det, der er med til at gøre vores hjem personligt. Derfor er der mange, som går meget op i deres boligindretning for at skabe et hyggeligt og personligt hjem. Et af de mest brugte og vigtigste møbler i et hjem er spisebordet. Det er her, man spiser flere gange om dagen, og det er her, man samler venner og familie til hyggelige stunder. Derfor betaler det sig at finde et spisebord, som passer til ens boligindretning, men som også er af høj kvalitet, så det holder længe.

dining tables photo

Det optimale spisebord

Spiseborde fås i mange forskellige størrelser og designs i forskellige prisklasser. Derfor er det en god ide at starte med at finde ud af, hvilken type spisebord, man gerne vil have. Skal det være rundt eller firkantet, og hvor mange mennesker skal der kunne sidde rundt om det? Mange spiseborde har den funktion, at de kan foldes ud. På den måde kan man få ekstra plads ved bordet, hvis der kommer mange gæster.

For at passe godt på spisebordet er det en god ide at bruge en dug. Det kan eksempelvis være en voksdug til hverdag, som er let at rengøre, og en finere dug når der kommer gæster.

Find de rigtige stole

Når du har fundet det helt rigtige spisebord, kan du overveje at købe spisebordsstole, som passer til. Man kan også vælge forskellige typer af stole, som man kan sætte rundt om bordet. Det giver et meget legende og afslappet udtryk. Det er vigtigste er at vælge nogle stole, der passer i højde til bordet, så der hverken er for lidt eller for meget plads mellem spisebordet og stolen.

Skab gode minder med et spisebord

I mange hjem har et spisebord to vigtige funktioner. Den første er som samlingspunkt, når familien mødes om aftnen over aftensmaden. Her udveksler man typisk historier fra dagens begivenheder og hændelser. Her kan man finde ro til at tale sammen. Det er ikke altid kun måltider, som man mødes om. Ofte bliver spisebordet også brugt til lektielæsning, modellervoks, spilleaften og meget andet. Dette kan også sætte krav til kvaliteten og holdbarheden af et spisebord.

Find et spisebord, der passer til jeres hjem

Den anden funktion er den mere selskabelige, når man får gæster på besøg. Her går snakken også om løst og fast, og det er gerne over maden, kaffen eller kagen. Her udvides den sociale sfære.

Så hvordan sørger man for at ens spisebord kan rumme alle de tænkelige gæster, og samtidig kan overleve familiens daglige brug af bordet.

Nogle vælger at købe et specifikt børnevenligt bord. Et som ikke nødvendigvis er pænt eller dyrt, men som man derfor heller ikke er speciel sart overfor. Derfor har børnene fri leg. Dette vil selvfølgelig give nogle udfordringer, hvis man ønsker at ens gæster skal sidde ved et pænt bord uden skrammer og ridser.

Andre vælger at gå den anden vej og køber et spisebord, der er pænt, til når gæsterne kommer. Derudover køber de måske en voksdug, som man kan bruge i dagligdagen, som tager alle pletterne og stregerne fra tudserne.

Samlingsstedet skal kunne rumme det hele

Der er flere løsninger, hvis man gerne vil have et bord, som kan forlænges og gøres større, så der er plads til alle. En af mulighederne er en tillægsplade. På nogle borde hænger tillægspladerne for enden af bordet, og kan slås op, når der er behov for det. Andre borde har en tillægsplade, som kan lægges ned mellem den eksisterende bordplade, der kan skubbes fra hinanden på midten.

En tredje mulighed er en tillægsplade, som ligger slået sammen nedenunder bordet. Når man så hiver bordpladen fra hinanden på midten, så kan man folde tillægspladen op og ud.

Skab tryghed i hjemmet

Hjemmet er et helt særligt sted, og derfor  er det også et sted, som man bør gøre noget ud af. Det forholder sig sådan, at for langt de fleste mennesker, så er det meget vigtigt at have et hjem. Et hjem er nemlig ikke bare et sted, tværtimod, så handler det om, at man har et sted, hvor man føler sig 100 % tryg, samtidig med man også har et sted, hvor man kan slappe fuldstændigt af, så man kan slippe væk fra hverdagens stress og jag. Derfor er et hjem vigtigt, det er et sted, hvor du hundrede procent kan være dig selv, og hvor du selv kan bestemme.

Spisestuen er hjertet i de flestes hjem, gør det perfekt med det helt rette spisebord

Når hjemmet har så stor betydning så er det med at gøre det der skal til, for at det bliver et rigtigt hjem. Der er mange måder at gøre det på, og det giver egentlig sig selv. Det handler nemlig om, hvad du godt kan lide, og hvilke elementer som i et sammenspil skaber den rette tryghed og hjemlighed for dig. Der er ikke en løsning, fordi vi er alle forskellige mennesker med forskellige præferencer. I et hjem er det et vigtigt sted, der hvor man spiser. Det er jo her, man sidder med sin familie og venner og virkelig skaber og plejer det særlige bånd man har. Det er derfor vigtigt, at man har det rette spisebord til at skabe de helt rigtige stunder med familien. Udvalget af forskellige spiseborde er stort, det handler bare om at finde det rette for dig.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.