Rotter

Har du problemer med rotter eller gamle rør i dit hjem?

Det er de færreste som i dagligdagen tænker over, hvordan de gamle rør under huset har det eller om de er blevet hjemsted for en familie af rotter. En kloakmester kan hjælpe dig med alt der omhandler drift og vedligeholdelse af forskellige former for rørsystemer og ledningsarbejde, som du måtte have i dit hjem. Måske står vasken og klukker eller også er afløbet stoppet? Alle opgaver, der involverer rør og ledninger, kan en kloakmester klare. Det gælder blandt andet tømning af septiktanke, rensning af afløb, spuling og rengøring af afløb, kloaker og toiletter med mere. Specielt i de landlige egne af landet såsom Gråsten, Sønderborg og Aabenraa kan der være problemer med rotter da de våde områder i områderne giver god grobund for rottevækst.

Nogle opgaver i hjemmet må du selv klare, blandt andet hvis en vandlås skulle gå hen og blive tilstoppet. Du må dog ikke selv udføre arbejde, der har noget at gøre med den faste vandinstallation. Det samme gælder gasinstallationer med mere, da risikoen for folk, der ikke er uddannede, simpelthen er for stor. Hvis du interesserer dig for miljøet, findes der også grønne kloakmestre, der kun bruger miljøgodkendte rengøringsmidler og teknikker på markedet.

Brug altid en autoriseret kloakmester

En billig pris på papiret kan se fristende ud, men det kan også have store økonomiske konsekvenser at vælge det billigste valg frem for det mest professionelle, når du skal have ordnet rørene i hjemmet eller slippe af med rotterne. Hvis ikke du selv har lyst til at udføre diverse opgaver, som en kloakmester har styr på, bør du altid være sikker på, at du anvender en autoriseret kloakmester, når du skal have ordnet dine ledninger eller rør i hjemmet. Det bliver hurtigt en dyr fornøjelse, hvis ikke arbejdet er udført ordentligt. Du kan blandt andet risikere, at et rør sprænger læk og hele dit hjem bliver oversvømmet og dine møbler ødelagt.

En autorisation på kloakarbejdet er din personlige garanti for, at arbejdet er udført korrekt og omfatter de gældende sikkerhedsregler og standarder på området. Samtidigt vil en autoriseret kloakmester ligeledes have en forsikring, i tilfælde af, at der skulle gå noget galt. Det bør du desuden også altid selv have af samme årsag. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du selv må gå til en opgave, kan du kontakte din lokale kloakmester. Han eller hun vil typisk kunne oplyse dig herom, og vil ligeledes have mulighed for at give dig et gratis og uforpligtende tilbud på, hvad opgaven vil koste, hvis ikke du selv må løse den.

Sådan bliver du kloakmester

Hvis du selv går med en drøm om at svinge svensknøglen og arbejde som kloakmester, så kan du selv uddanne sig inden for feltet. Det kræver, at du i forvejen er uddannet enten VVS-montør, struktur, murer eller bygningskonstruktør og yderligere har mod på at gennemgå en teoretisk del af kloakmesteruddannelsen samt en tilhørende praktisk del. På den teoretiske del lærer du omkring lovgivningen på området samt de standarder, som skal overholdes ved udførelse af kloakarbejde. Du vil også komme til at lære om forskellige former for rør og løsningsmodeller til diverse problemstillinger.

Når du er kommet godt igennem den teoretiske del, kan du give dig i kast med det praktiske aspekt og bruge dine hænder samt din teoretiske viden i praksis. Her lærer du om hvordan du opbygger brøndbunde, tilslutter rør til en hovedkloak, arbejder med forskellige systemer af ledninger og generel sikkerhed for både dig, dine kunder samt dine omgivelser. Hvis du går med en drøm om at blive kloakmester, er det altså en fin mulighed. Uddannelsen er dog ikke SU-berettet og du skal ligeledes selv betale for de to individuelle kurser samt dertilhørende eksaminer.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.