indkørsel

Guide: vælg det rigtige look til indkørslen

Hvorfor skal du egentlig overhovedet bruge tid på at tænke over, hvordan din indkørsel skal se ud? Og hvorfor skal du bruge tid på at lave den og indrette den? Det er du nok ikke den eneste, der sidder og tænker over lige nu.

For er indkørslen ikke bare et sted, hvor vi stiller vores bil? Og er hele pointen med den ikke bare, at den skal være så praktisk som muligt og så ellers bare passe sig selv og ikke gøre væsen af sig? Svaret på dette spørgsmål er faktisk både ja og nej.

Indkørslen danner førstehåndsindtrykket

Indkørslen er praktisk set bare et sted, hvor du skal parkere din bil. Det er helt rigtigt. Men indkørslen er samtidig det første sted, folk sætter deres fødder, når de træder ind på din grund. Og vi ved alle sammen godt, at førstehåndsindtrykket spiller en vigtig rolle.

Ser indkørslen mærkelig ud, er den svær at gå hen over, eller kan bilen ikke være der, så vil folk med det samme få et negativt indtryk af hele dit hjem – allerede inden, de er gået ind ad døren. Så selvom de færreste bevidst tænker over, hvordan en indkørsel ser ud, så spiller dens look en vigtig rolle.

Belæg indkørslen med ærtesten

Det første og vigtigste, du bør tage stilling til, når du skal indrette din indkørsel, er belægningen. Rigtig mange vælger fliser og tænker, at det er fint. Og det kan det også være, men fliser kan være problematiske.

For det første så kan fliser risikere at synke. Ved regn, dårligt vejr eller blød jord kan de synke sammen, og så bliver indkørslen pludselig ujævn og grim at se på. Dette kan du undgå, hvis du vælger et mere fleksibelt underlag, som for eksempel ærtesten.

Fordelene ved ærtesten

Ærtesten er en samling af små sten i forskellige farver og nuancer, som man lægger hen over indkørslen. Man lægger så mange sten, at det danner et fast og beskyttende lag over grunden. Fordi stenene er så små, putter de sig mellem hinanden. Det vil sige at de er nemme at køre og gå på.

Men det giver også et mere organisk underlag, som kan tåle slid og brug. Ærtestenene synker ikke sammen, men pakker sig derimod om, hvis de skulle komme ud af balance. Derudover giver stenene også bare et rigtig flot og meget naturligt look til indkørslen.

Du kan læse mere om ærtesten på denne hjemmeside.

Dekorer din indkørsel

Når underlaget et på plads, så er du faktisk ret langt. Men mon ikke din indkørsel lige mangler lidt ekstra for at blive rigtig flot og passe sammen med resten af huset? Du kan komme rigtig langt, hvis du vælger at dekorere din indkørsel med noget grønt

For eksempel kan du vælge at plante buske eller bede langs indkørslen. Her vil de grønne og farverige planter danne en flot ramme om indkørslen, og samtidig integrere den med haven og med resten af huset. Du kan også stille nogle krukker eller lignende op.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.