Bo med god stil i lækre stilfulde funkis typehuse

Hus (foto: www.ltm.dk)
Hus (foto: www.ltm.dk)

Funkishuse er en art typehuse, der bliver mere og mere populære. Det skyldes nok først og fremmest den lækre stil de har. Huse med flade tage, har en længere periode været helt og aldeles ude af billedet, indtil disse typehuse igen satte standarden for huse med flade tage. Det ser på en måde bare tjekket ud, at et hus kan være så minimalistisk, samtidig med at der rent faktisk er noget æstetisk over det, med sine store kvadratiske vinduer, som giver lidt interessante flader.

Find ny energi i et funkis hus

I og med at funkis som typehus er bygget på den med firkantede måde, er det ofte nogle relativt kompakte huse, som dermed giver et relativt lavt energiforbrug. Det skyldes ikke blot geometrien i boligen. Funkishuse er nemlig også notorisk kendte for, at operere med funktionelle materialer, der alle har til hensigt at isolere bedst muligt, samtidig med at de minimerer vedligehold. Et normalt dogme inden for huse der er inspireret af Bauhausskole, som for eksempel funkis og bungalow, er at der ikke bruges organiske materialer i konstruktionen af husene.

Funkishuse ses ofte udført, med forskellige længer. Det har flere fordele. Først og fremmest bidrager det med en naturlig opdeling af rummene i huset, så man eksempelvis kan arbejde med en fælles-, en voksen- og en børneafdeling. På den måde kan man virkelig sørge for, at alle beboere i huset kan udfolde sig som de vil, uden at forstyrre hinanden i situationer, hvor opdeling af aktiviteter er værdifuldt for at få det hele til at flyde.

 

Funkis typehuse giver optimal udnyttelse af grunden

De længer som funkishuse typisk er bygget op omkring giver nogle naturlig arealer med læ. I stedet for at skulle til at bygge læhegn eller plante læhegn af en slags, så sørger de vinker huset har, for at der naturligt bliver områder hvor det vil give mening at placere en terrasse, da der er læ det meste af tiden.

 

Læs alt hvad der er at vide om funkis typehuse

 

Se mere:

En børnelampe er uundværlig på børneværelset

By Nord puder er perfekte i sofaen eller sengen

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.