Affaldsspande kan starte en positiv dominoeffekt

Med en affaldsspand og poser kommer der orden på arbejdsmiljøet (foto: kontorting.dk)
Med en affaldsspand og poser kommer der orden på arbejdsmiljøet (foto: kontorting.dk)

Selvom mennesker generelt set er veludviklede, er der stadig noget primitivt ved os. Det kan være svært at få øje på, men mange ting peger på, at vi stadig har flokmentaliteten liggende dybt i os. Vi påvirker hinanden indbyrdes, og vi har det bedst ved at gøre, som andre gør. Tænk bare på, hvor ofte noget bliver forklaret ved: ”Det gjorde de andre også.” Selvom de fleste nok kan blive enige om, at det virker lidt barnligt, er det ikke desto mindre ofte tilfældet – også på arbejdspladser. Her bliver vi påvirkede af, hvad hinanden gør. Og det kan både være med til at skabe splid og fællesskab.

 

Hold orden og hold humøret højt

Når det kommer til rengøring (eller mangel på samme) kan flokmentaliteten også spille en stor rolle. Når først én person smider skrald på gulvet – eller ikke lige rammer skraldespanden – vil flere og flere være tilbøjelige til at gøre det samme. Det kan ikke forklares rationelt, men det er tilfældet. Det gælder dog også omvendt. Hvis du kan nikke genkendende til ovenstående scenarie, kan du måske også bedre forstå, hvorfor det kan være en god idé med affaldsspande i hobetal. Jo lettere det bliver for folk at komme af med deres skrald, des mere tilbøjelige vil de være til at gøre brug af affaldsspandene.

 

Stil affaldsspande i massevis

Hvis der er helt rent, vil folk nødig bryde den pæne stime. Derfor bliver det en positiv dominoeffekt. Det kan lette arbejdet for dem, der skal gøre rent, men det kan også gøre livet sjovere for dem, der arbejder i det hver dag. Et rent arbejdsmiljø er nemlig på mange måder mere inspirerende, end hvis det roder. Der kan med andre ord være rigtig god grund til at investere i en masse skraldespande. Dernæst er det vigtigt, at poserne bliver skiftet jævnligt. På den måde bliver affaldsspandene ikke overfyldte og får modsatte effekt.

Se et stort udvalg af affaldsspande her.

 

Få flere ideer her:

Spar plads med en cd opbevarings skuffe

Du kan forbedre hygiejnen på virksomheden med en sæbedispenser med sensor

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.